Borlänge Roddklubb

Arbetsdagen, Vår 2019

2 minuters läsning

Så var vårens första arbetsdag avklarad i strålande fint vårväder. Tack för väl utfört arbete alla som kom! Bra uppslutning!

Bryggan

Vi drog ut bryggan och monterade den. Fortfarande ligger lite is på tjärnen som bryggan vilar på. Bryggan är inte säkrad i sjöbotten ännu men den är säkrad med rep så att den inte flyter iväg när isen smälter.

Båtarna

Vi monterade tillbaka durk och fotsparkar i Sturfajt’n I.

Tunhukens sittbrädor har under våren varit urmonterade för omslipning på snickeri, idag strök vi på första lagret lack på dessa. Ett par lager till behövs innan vi kan montera tillbaka dem.

Sjösättningsplintar

Vi påbörjade arbetet med att få fram Tunhukens sjösättningsplintar igen då dem sjunkit ner i gräsmattan. Detta för att det ska gå lättare att få i och ur båten ur sjön, tyvärr kunde inte detta färdigställas till 100% då det fortfarande är tjäle i backen.

Styrelsemöte

Styrelsen genomförde ett möte där vi gick igenom ekonomin, inkomna förfrågningar på rep-rodder, vilken kommunikation som ska gå ut till medlemmar de närmsta dagarna samt vilka marknadsförings-åtgärder som skall genomföras inför och under säsongen. Ett preliminärt datum för första träning sattes också vilket brukar vara i början på maj, vi siktar på det i år med, Torsdag den 2:a eller Söndag den 5:e.

 

Bra uppslutning & fint väder

 

Flitigt jobb med båtarna

 

Bryggan är framdragen och monterad

 

Dela inlägget: