Bröllopsrodd

För brudparet – Ska ni gifta er i Torsångs kyrka?

Ska ni gifta er i Torsång kyrka, Ornäs eller Storsund kan vi i Borlänge roddklubb erbjuda att hämta upp er, brudparet, efter bröllopsceremonin i kyrkan för en tur med en utav våra kyrkbåtar. Kontakta Borlänge Roddklubb i så god tid som möjligt inför bröllopet för att ta reda om vi kan ställa upp på just ert datum och plats samt få förslag på mellan vilka platser ni kan bli skjutsade.

På en bröllopsrodd gör vi allt vi kan för att både ni och era gäster ska få en så vacker stund som möjligt tillsammans med oss och våran kyrkbåt. Vi smyckar båten vackert med blommor och blad.
Under turen stannar vi till så att era gäster får chansen att fotografera.

Många av våra klubbmedlemmar äger egna folkdräkter, vi strävar efter att så många som möjligt kan använda dessa. Förutom folkdräkter klär vi oss enhetligt i svart byxa och vit skjorta.

Pris för bröllopsrodd - 5000 kr

Betalning med swish eller på faktura.

Egna önskemål?

Har du egna önskemål om t.ex rutt eller smyckning på båten?
Kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra.

 • Vackert utsmyckad båt
 • Folkdräkter
 • Årskildring
 • Perfekt foto-tillfälle
 • Unik upplevelse

Bokning inför bröllop

Skicka gärna in din förfrågan med hjälp av formuläret här intill.

E-post
info@borlangerk.se
Speciella önskemål eller något vi behöver veta?

Kontakt & bokning

Hör av dig till oss för bokning och mer information.

 • Helena Siljevik

  Bokningar / Förfrågningar

  Telefonnummer
  0705 20 16 89
  Email
  helena.siljevik@gmail.com
 • Styrelsen

  Alla frågor

  Email
  borlangerk@gmail.com

För klubbmedlemmar – Så går en bröllopsrodd till

Vi samlas vid båthuset i god tid innan brudparet ska hämtas upp, väl där hjälps vi åt att förbereda båten. Båten ska eventuellt dras ut ur båthuset eller pumpas ur, smyckas ut samt platser ska bestämmas.

Båten smyckar vi med arrangemang av björkris och blommor, vanligtvis i årtullar, i fören, aktern samt med ett bågvalv av löv och blommor där brudparet ska sitta. Ta gärna med dig vad du kan av björkris och blommor. Du behöver absolut inte gå till blomsterhandeln för att köpa blommor, det räcker gott och väl om du skaffar dem på klassiskt allemansrätts-mässigt vis.

Klädsel

På en bröllopsrodd ser vi gärna att du kommer lite extra finklädd, allra bäst är om du har möjlighet att bära folkdräkt, en bröllopsrodd är ett utmärkt tillfälle att lufta den!
Annars är det svart byxa och vit skjorta som gäller. Skor gör du som du vill med, ingen lägger märke till om du har träningsskor till folkdräkten i båten.

I båten

I båten är vi uppmärksamma på styrmannen samt taktarna, precis som vanligt. Styrmannen kommer dock undvika att skrika under en bröllopsrodd så det gäller att vara lite extra uppmärksam på vad som händer i båten. Ofta skildrar vi årorna minst en gång och ropar ett fyrfaldigt leve. Rodden i sig kommer vara lugn och stillsam.

Efter rodden

Efter rodden hjälps vi åt med att plocka bort och kasta växtbaserade utsmyckningar samt bära undan överblivet björkris och blommor så att det är rent och snyggt i båten och runt båthuset.

Tack för att du ställer upp!

Bröllopsrodd är ett av få sätt klubben har för att tjäna pengar.