Bröllopsrodd

Ett minne för livet

För brudparet – Ska ni gifta er i Torsångs kyrka?

Ska ni gifta er i Torsång kyrka, Ornös eller Storsund kan vi i Borlänge roddklubb erbjuda att hämta upp er, brudparet, efter bröllops-ceremonin i kyrkan för en tur med en utav våra kyrkbåtar. Kontakta Borlänge Roddklubb i så god tid som möjligt inför bröllopet för att ta reda om vi kan ställa upp på just ert datum och plats samt få förslag på mellan vilka platser ni kan bli skjutsade.

På en bröllopsrodd gör vi allt vi kan för att både ni och era gäster ska få en så vacker stund som möjligt tillsammans med oss och våran kyrkbåt. En vackert utsmyckad kyrkbåt och i största möjliga mån roddare klädda i folkdräkt.

Kontakt & bokning

Hör av dig till Helena Siljevik (helena.siljevik@gmail.com) för bokning och mer information!

Galleri, bröllopsrodd

För klubbmedlemmar – Så går en bröllopsrodd till

Vi samlas vid båthuset i god tid innan brudparet ska hämtas upp, väl där hjälps vi åt att förbereda båten. Båten ska eventuellt dras ut ur båthuset eller pumpas ur, smyckas ut samt platser ska bestämmas.

Båten smyckar vi med arrangemang av björkris och blommor, vanligtvis i årtullar, i fören, aktern samt med ett bågvalv av löv och blommor där brudparet ska sitta. Ta gärna med dig vad du kan av björkris och blommor. Du behöver absolut inte gå till blomsterhandeln för att köpa blommor, det räcker gott och väl om du skaffar dem på klassiskt allemansrätts-mässigt vis.

Klädsel

På en bröllopsrodd ser vi gärna att du kommer lite extra finklädd, allra bäst är om du har möjlighet att bära folkdräkt, en bröllopsrodd är ett utmärkt tillfälle att lufta den!
Annars är det svart byxa och vit skjorta som gäller. Skor gör du som du vill med, ingen lägger märke till om du har träningsskor till folkdräkten i båten.

I båten

I båten är vi uppmärksamma på styrmannen samt taktarna, precis som vanligt. Styrmannen kommer dock undvika att skrika under en bröllopsrodd så det gäller att vara lite extra uppmärksam på vad som händer i båten. Ofta skildrar vi årorna minst en gång och ropar ett fyrfaldigt leve. Rodden i sig kommer vara lugn och stillsam.

Efter rodden

Efter rodden hjälps vi åt med att plocka bort och kasta växtbaserade utsmyckningar samt bära undan överblivet björkris och blommor så att det är rent och snyggt i båten och runt båthuset.

Tack för att du ställer upp!

Bröllopsrodd är ett av få sätt klubben har för att tjäna pengar.